Σελίδες Αρωγής

Σχετικά με τις ιστοσελίδες μας

Οι ιστοσελίδες του Τμήματος, έχουν σχεδιαστεί με βασικό γνώμονα την αποτελεσματική επικοινωνία. Έχουν μικρό μέγεθος και μεταφορτώνονται εύκολα σε υπολογιστές με αργές συνδέσεις dial-up, ακολουθούν ομοιόμορφο σχεδιαστικό πρότυπο, διαθέτουν ένα κοινό, εύκολα καταληπτό, βοήθημα πλοήγησης (στο πάνω μέρος κάθε σελίδας) και λειτουργούν σε ανάλυση οθόνης 1024 Χ 768 εικονοστοιχείων.
Η κωδικοποίησή τους συμμορφώνεται στο πρότυπο XHTML 1.0 (transitional), η κωδικοποίηση κειμένου έχει γίνει σε ISO 8859 - 7 και η εμφάνιση του περιεχομένου τους ελέγχεται από πρότυπους κανόνες μορφοποίησης (CSS).
Για τη διάθεση ενεργού περιεχομένου, όπως ταινίες QuickTime, Flash Video, κλπ, οι ιστοσελίδες χρησιμοποιούν Javascript ώστε να αποφεύγεται η ενοχλητική προειδοποίηση του Internet Explorer (active content alert), κάθε φορά που καλείται να μεταφορτώσει τέτοιο περιεχόμενο.
Φροντίστε η επιλογή Javascript, του φυλλομετρητή σας να είναι ενεργή. Στη (σπάνια) περίπτωση που δεν είναι ενεργή, η ιστοσελίδα εμφανίζει σχετική προειδοποιητική λωρίδα στο επάνω μέρος.

Οι Φυλλομετρητές

Επειδή έχει δοθεί έμφαση στη συμμόρφωση σε πρότυπα και όχι σε τεχνολογίες συγκεκριμένων φυλλομετρητών, για να μπορέσετε να δείτε τις ιστοσελίδες μας έτσι όπως τις σχεδιάσαμε θα πρέπει ο φυλλομετρητής σας να υποστηρίζει πρότυπα CSS και να είναι τελευταίας έκδοσης. Επιλέξτε από τον κατάλογο που ακολουθεί για να αναβαθμίσετε το πρόγραμμα πλοήγησης του υπολογιστή σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πρότυπα, επισκεφτείτε τις σελίδες του Web Standards Project και w3.org

¹ συνιστάται ιδιαίτερα για χρήση με λειτουργικό σύστημα Windows

² αν επιμένετε στη χρήση του Internet Explorer, φροντίστε απαραίτητα να αναβαθμίσετε στην έκδοση 7. Οι παλαιότερες εκδόσεις αποτελούν κακό παράδειγμα συμμόρφωσης σε κοινά πρότυπα.

Οι (επικουρικές) Εφαρμογές

Για πρόσβαση σε ενεργό περιεχόμενο (ταινίες, ήχος), οι χρήστες Windows, θα χρειαστούν την εφαρμογή QuickTime (διατίθεται δωρεάν). Για πρόσβαση σε έγγραφα PDF (.pdf), θα πρέπει να έχετε εγκαταστημένη στον υπολογιστή σας την εφαρμογή Adobe Reader (διατίθεται δωρεάν).
Οι χρήστες Macintosh μπορούν να μεταφορτώσουν αρχεία PDF στον υπολογιστή τους και να τα διαβάσουν με την (προεγκαταστημένη) εφαρμογή Preview, της Apple. Σε περίπτωση που επιθυμούν τα έγγραφα PDF να ανοίγουν στο παράθυρο του φυλλομετρητή τους, θα πρέπει να εγκαταστήσουν το Adobe Reader.
Για την πρόσβαση σε έγγραφα που προέρχονται από την εμπορική σουίτα Microsoft Office (.doc, .xls, .ppt, κλπ), συνιστούμε τη χρήση λογισμικού ανοικτού κώδικα που διατίθεται δωρεάν, όπως η σουίτα Open Office (Windows) και Neo Office (Mac OS X).

  • QuickTime (Max OS X και Windows)
  • iTunes(Max OS X και Windows)
  • Adobe Reader (Max OS X και Windows)
  • Open Office (Η σουίτα γραφείου, ανοικτού κώδικα, για την ανάγνωση και επεξεργασία εγγράφων κειμένου υπολογιστικών φύλλων και άλλων πολλών...για Windows)
  • Neo Office (Η σουίτα γραφείου, ανοικτού κώδικα, για την ανάγνωση και επεξεργασία εγγράφων κειμένου υπολογιστικών φύλλων και άλλων πολλών...για Mac OS X)

H Εκτύπωση

Η έντυπη απεικόνιση των ιστοσελίδων, ελέγχεται από κανόνες μορφοποίησης (CSS) οι οποίοι φροντίζουν να οργανώσουν το βασικό τους περιεχόμενο (κείμενο και εικόνες) με στόχο την όσο το δυνατόν πιό εύκολη ανάγνωσή του στην τυπωμένη σελίδα, ανεξάρτητα από τον τρόπο παρουσίασής του στην οθόνη του υπολογιστή. Η συγγραφή των κανόνων αυτών έχει γίνει σύμφωνα με τα σχετικά πρότυπα CSS.
Για να εκτυπώσετε το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας, επιλέξτε "Αρχείο > Εκτύπωση", από το κυρίως μενού του φυλλομετρητή σας.

© Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2018
Η χρήση του περιεχομένου του παρόντος υπόκειται στους όρους χρήσης των ιστοσελίδων.
(http://photography.teiath.gr)