Κολοκυθάς Κώστας

qode interactive strata

Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ)

Αναπληρωτής Καθηγητής

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

kkphoto@uniwa.gr

Προσωπική Ιστοσελίδα

http://cargocollective.com/kostaskolokythas

Ο Κώστας Κολοκυθάς γεννήθηκε στην Πάτρα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου και τελείωσε το Λύκειο. Αποφοίτησε από το Τμήμα Τεχνολόγων Γραφικών Τεχνών του ΚΑΤΕΕ Αθήνας το 1983 και συνέχισε τις σπουδές του στη φωτογραφία στο San Francisco Art Institute (Bachelor of Fine Arts/photography 1986), και στο Academy of Art University (Master of Fine Arts/photography 1989) στον Άγιο Φραγκίσκο της Καλιφόρνιας.

Από το 1991 μέχρι το 2004 δίδαξε φωτογραφία, σαν συμβασιούχος καθηγητής, στο Τμήμα Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθήνας και εργάστηκε ως φωτογράφος με αντικείμενο τη βιομηχανική και αρχιτεκτονική φωτογραφία. Από το 2003 μέχρι το 2005 δίδαξε τα μαθήματα φωτογραφίας στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας. Φωτογραφική δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και έργα του βρίσκονται στη μόνιμη συλλογή του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Το 2004 εκλέχθηκε Καθηγητής Εφαρμογών και το 2008 Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών του ΤΕΙ Αθήνας. Το 2018 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Με τον Σύνδεσμο Ακαδημαϊκών Ελληνικών Βιβλιοθηκών έχει εκδώσει το διδακτικό σύγγραμμα ανοικτής πρόσβασης “Ψηφιακά μέσα στις Οπτικοακουστικές Τέχνες”.

Έχει διατελέσει εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φωτογραφικού Κέντρου Σκοπέλου και είναι βασικό μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου “Σχεδιασμός (Design), Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων και Οπτικοακουστική Τεκμηρίωση” της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού. Στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών έχει διδάξει μαθήματα αναλογικής και ψηφιακής φωτογραφίας.

(βιογραφικό σημείωμα)