Βαρδόπουλος Πάνος

qode interactive strata

Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ)

Λέκτορας

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

vardopa@uniwa.gr

Προσωπική Ιστοσελίδα

http://users.teiath.gr/vardopa/

Ο Πάνος Βαρδόπουλος είναι λέκτορας στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1956. Είναι πτυχιούχος Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθήνας.

Ασχολείται με καλλιτεχνικές εφαρμογές στη φωτογραφία από το 1986 και στην ηλεκτρονική ψηφιακή εικόνα (βίντεο – Η/Υ) από το 1990.

Από το 1986 έχει στο ενεργητικό του ατομικές εκθέσεις και συμμετοχή σε ομαδικές, πολλές από τις οποίες πανελληνίου ή και διεθνούς χαρακτήρα, συχνά σε εθνική εκπροσώπηση. Οι εκθέσεις συνοδεύονται από διακρίσεις, προκρίσεις και βραβεύσεις των έργων του, καθώς και από ευμενείς κριτικές, παρουσιάσεις και αναφορές σε κείμενα, τόμους και ακαδημαϊκές εργασίες. Έχει δημοσιεύσεις σε έγκυρες εκδόσεις, μονογραφίες, περιοδικά, καταλόγους και στο διαδίκτυο. Έχει εκθέσει μεταξύ άλλων στο Μήνα Φωτογραφίας Αθήνας, στην Φωτοσυγκυρία Θεσσαλονίκης, στη Μπιενάλε νέων καλλιτεχνών των Ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου, στην Παγκόσμια έκθεση της Λισσαβόνας, στην Mediaterra, στο ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, στο Φωτογραφικό Κέντρο Σκοπέλου, στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, στο Μουσείο Μπενάκη και σε γκαλερί και ιδρύματα της Αγγλίας, Ιταλίας, ΗΠΑ, Καναδά, Περού, Τσεχίας, Σλοβακίας, Γερμανίας.

Διδάσκει στο Τμήμα Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών από το 1990. Έχει διδάξει τα μαθήματα “Φωτογραφικές Εφαρμογές”, “Θεωρία και Τεχνική Μ/Α Φωτογραφίας”, “Ηλεκτρονική επεξεργασία Φωτογραφικής Εικόνας” και “Ψηφιακή Φωτογραφία” στα προγράμματα του ΤΕΙ/Α και τα μαθήματα “Σύνθετη Ψηφιακή Φωτογραφική Εικόνα” και “ Φωτογραφική Ψηφιακή Επεξεργασία” στο νέο πανεπιστημιακό πρόγραμμα.