Φωτάκη Έφη

Φωτάκη Έφη

Η Έφη Φωτάκη ζει και εργάζεται στο Λονδίνο σαν φωτογράφος πορτραίτου και πολιτιστικού ρεπορτάζ. Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1974.
Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο αντικείμενο “Πολιτισμός της Εικόνας” απο το πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου.
Ανάμεσα στους πελάτες της, συγκαταλέγονται οι οργανισμοί Save the Children, Eastside Arts, Food Chain (φιλανθρωπική εταιρεία που βοηθάει φορείς του HIV/AIDS), Evelyn Oldfield Unit (οργανισμός για τα δικαιώματα των προσφύγων), Community Enterprise Hackney, το Μουσείο του Λονδίνου και η γκαλερί Chisenhale Gallery, τα περιοδικά “Κ”, Εψιλον και ΒHMαgazino, οι δήμοι του Hackney και του Tower Hamlets, και εχει διδάξει σαν καθηγήτρια επισκέπτης στο London College of Communication. Tο 2006 εξέδωσε το βιβλίο “Independent London / Store Guide” για το οποίο έκανε την έρευνα, τις φωτογραφίες και την επιμέλεια της εκδόσης.

Το 2007, φωτογραφική της δουλειά έχει παρουσιαστεί στο Photomonth 2007 (Arts Pavillion, Mile End Park, στην περιοδεύουσα έκθεση σε βιβλιοθήκες του Hackney με τίτλο Community in Portrait, στη γκαλερί APT Gallery με φωτογραφίες επιλεγμένες απο τον κρητικό τέχνης Matthew Collings και στο Μουσείο του Λονδίνου, στην έκθεση Belonging: the voices of London’s refugees, με πορτραίτα Κούρδων προσφύγων.
Το 2001, η δουλειά της, Αόρατη Πόλη, είχε πρωτοπαρουσιαστεί στη γνωστή δικτυακή έκθεση του Pedro Mayer, ZoneZero.