Τσινάρογλου Αριστείδης

Τσινάρογλου Αριστείδης

Ο Αριστείδης Τσινάρογλου είναι εικονογράφος, φωτογράφος, εκπαιδευτικός και γονιός.
Με την φωτογραφία ασχολήθηκε από το 1988 όταν σπούδασε στο Τμήμα Φωτογραφίας της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΑΤΕΙ Αθηνών).
Από τότε εξέλιξε την τεχνική του και την εφάρμοσε σε διαφημιστικές και εμπορικές ενέργειες, στο χώρο του ρεπορτάζ, σε εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες, σε καλλιτεχνικές και εικαστικές δραστηριότητες.
Ως φωτογράφος στο χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς, έχει λάβει μέρος σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις.
Ως εικονογράφος ανέπτυξε μια τεχνική με την πλαστελίνη. Έχουν εκδοθεί δύο παιδικά βιβλία και το 2004 συμμετείχε στην έκθεση της Μπολόνια της Ιταλίας στο αφιέρωμα για τους Έλληνες εικονογράφους. Μέσα από τις εκθέσεις του Συλλόγου εικονογράφων “Αίσωπος” έργα του έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες χώρες.
Οι κορυφαίοι κατάλογοι του χώρου “illustration now” (2008) της taschen και “big book of contemporary illustration” (2009) τον συμπεριέλαβαν στους σημαντικότερους εικονογράφους.
Πέρα από την φωτογραφία και την εικονογράφηση, ασχολήθηκε με το χώρο της εκπαίδευσης. Από το 2000 έως το 2005 διατέλεσε Εργαστηριακός συνεργάτης στο Τμήμα Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθηνών ενώ στην δευτεροβάθμια είναι από το 1996. Με την Nikon συνεργάζοται στα πλαίσια των μαθημάτων “Nikon photoschool”.
Έχει δημιουργήσει έναν εκπαιδευτικό φορέα την “plasteliniland” για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με θέμα την πλαστελίνη.