Βαβανέλλου Δήμητρα

Βαβανέλλου Δήμητρα

Η Δήμητρα Βαβανέλλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών από το 1997. Εως το 2002, εργάστηκε σαν καθηγήτρια σε κρατικά Ι.Ε.Κ. και στα Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΟΜΗ και ΑΚΜΗ.
Το 1999 σε συνεργασία με τον Α. Καθαρόπουλο, ανοίγουν το STUDIO ADA το οποίο και λειτουργούν μαζί μέχρι σήμερα με κύριες δραστηριότητες τη διαφημιστική φωτογραφία, την εμπορική και βιομηχανική φωτογραφία, τις αντιγραφές έργων τέχνης, τα πορτρέτα τη φωτογραφία φαγητού και τη φωτογραφία χορού.
Το STUDIO ADA έχει αναλάβει τη φωτογράφηση επτά βιβλίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής των εκδόσεων Les Livres du Tourisme – LE MONDE, μεταξύ των οποίων και το “Εκπαιδευτική και Επαγγελματική Αρτοποιία” το οποίο και βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο, στην κατηγορία του, από το Gourmand World Cookbook Awards, το 2003 στην Γαλλία.
Οι eπαγγελματικές συνεργασίες περιλαμβάνουν τα περιοδικά ΝΕΜΕCΙS, ΜΟΝΕΥ ΑΝD LΙFΕ, VΙΤRΙΝΕ, FΑSΗΙΟΝ, ALERT, OFFICIEL, UNIQUE και διαφημιστικές εταιρίες ανάμεσα στις οποίες και οι LEO BURNETT, MACCAN ERICKSON, GREY ATHENS, DOT & DASH, KARAMELLA, FORTUNE, PAGE UP, BBDO, APPLE MORGAN για λογαριασμούς πελατών όπως ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΠΕΤΖΕΤΑΚΗΣ, AMITA, 3E, NESTLE, PROCTER & GAMBLE, GORDON’S, JOHNNY WALKER, MARLBORO, DANESSI, ΜΠΕΝΡΟΥΜΠΗ, ΣΑΓΙΑΚΟΣ, FILA, OCEAN PACIFIC, RUSELL ATHLETICS, AEROSOLES.
Στο άμεσο πελατολόγιο του στούντιο περιλαμβάνονται εταιρίες όπως UMBRO, FAMAR, VANDIM, ΕΥΡΗΚΑ, CARMYCO, HELVANS SHOES, AMADEUS.
Η Δήμητρα Βαβανέλλου ασχολείται και με το χορό από το 2002, ενώ από το 2007 εργάζεται και σαν δασκάλα χορού.