Ηλίας Παναγιώτης

qode interactive strata

Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ)

Λέκτορας

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

panil@uniwa.gr

Ο Παναγιώτης Ηλίας γεννήθηκε στην Αίγινα.

Σπούδασε στο ΚΑΤΕΕ-TEI Αθήνας στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1980. Με τη φωτογραφία ασχολείται από το 1982. Δίδαξε Φωτογραφικές Τεχνικές στα τμήματα Διακοσμητικής, Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης και Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής από το 1983, ενώ επίσης έχει διδάξει σε ιδιωτικές σχολές, σε περιφερειακά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων και στη φοιτητική λέσχη του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2004 είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής εκπαιδευτών στη διδακτική της φωτογραφίας. Ως υπεύθυνος επί 18 έτη του μαθήματος φωτογραφικές τεχνικές, έχει συγγράψει σημειώσεις και εκπαιδευτικά βοηθήματα.

Είναι μέλος της βασικής ιδρυτικής ομάδας του Εργαστηρίου ARTICON- Προηγμένων Διεπιστημονικών Εφαρμογών στην Συντήρηση- Ανάδειξη Εικαστικών Έργων και Βιβλιακού Αρχειακού Υλικού της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, υπεύθυνος στον τομέα της φωτογραφικής τεκμηρίωσης.

Έχει πραγματοποιήσει 2 ατομικές και 3 ομαδικές εκθέσεις φωτογραφικού έργου.

Ασχολείται με την εφαρμοσμένη έρευνα σε τομείς όπως η Πρακτική Ευαισθητομετρία, Ζωνικό Σύστημα και Ειδικές Τεχνικές για τη Μαυρόασπρη Φωτογραφία και τα φιλμ, καθώς και τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών στη διδασκαλία της φωτογραφίας. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά, στο διαδίκτυο και σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων.