Κάντας Βασίλης

qode interactive strata

Συνεργάτες

Ακαδ. Υπότροφος

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

v.kantas@gmail.com

Προσωπική Ιστοσελίδα

https://www.linkedin.com/in/vasileioskantas/

Ο Βασίλης Κάντας είναι θεωρητικός οπτικής επικοιωνίας. Με σπουδές Ηλεκτρολογίας (BSc), Φωτογραφίας (BA, PhD), Κριτικής Θεωρίας (MA) και Διδακτικής της Τέχνης (PgCert), υπότροφος του Ι.Κ.Υ. και του A.H.R.C., κατέχει διδακτορικό -Wimbledon College of Art- στο πεδίο Φιλοσοφία του φωτογραφικού μέσου.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν την πρόσληψη της φωτογραφικής εικόνας. Εκθέτει τη δουλειά του απο το 2001 και διδάσκει από το 2010 γνωστικά πεδία συναφή με τη Φωτογραφία (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ΕΚΠΑ, ΔΙΕΚ Αττικής, London South Bank University, London College of Communication).

Διδάσκει το εξ΄αποστάσεως πρόγραμμα “Φωτογραφία: Θεωρητικές προσεγγίσεις και προσωπικό ύφος” στο ΕΚΠΑ, είναι ακαδημαïκός υπότροφος του τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών στο ΠΑΔΑ στο πεδίο Kριτική Θεωρία & Καλλιτεχνική Φωτογραφία. Υποστηρίζει φωτογράφους στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη φωτογραφικών εργασιών. Συνεισφέρει συγγραφικά στο πρόγραμμα «Critical & Creative thinking in Teaching Humanities» του ΕΚΠΑ. Έργα του βρίσκονται σε συλλογές όπως του Kiyosato Museum of Photographic Arts.