Μαρκίδου Αναστασία

qode interactive strata

Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ)

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

natmark@uniwa.gr

Προσωπική Ιστοσελίδα

http://www.natassa-markidou.com/

Η Αναστασία Μαρκίδου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στην Ιστορία και την Αισθητική της Φωτογραφίας από το Πανεπιστήμιο του Westminster του Λονδίνου.

Από το 1990 έχει στο ενεργητικό της ατομικές και ομαδικές εκθέσεις καθώς επίσης και δημοσιεύσεις σε καταλόγους και περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει προσκληθεί να εργαστεί in situ και να εκθέσει στην Μεγάλη Βρετανία από τον οργανισμό UK Projects. Επίσης της έχει ανατεθεί η παραγωγή φωτογραφικού έργου από το Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και το Φωτογραφικό Κέντρο Σκοπέλου. Έργα της συμπεριλαμβάνονται στις συλλογές του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Μουσείου Φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης και του Museet For Fotokunst, Brandts Klaedefabrik της Δανίας. Αρθρογραφεί σε περιοδικά και έχει επιμεληθεί εκθέσεις και φωτογραφικές εκδόσεις.

Έχει εκδώσει τη μονογραφία Κατασκευές (2009) η οποία διακρίθηκε ως ένα από τα καλύτερα φωτογραφικά βιβλία της χρονιάς από το Φεστιβάλ Φωτογραφικού Βιβλίου στο Κάσελ της Γερμανίας και το θεωρητικό δοκίμιο Φωτογραφία: Κριτικές Αναγνώσεις (2015). Στις πιο πρόσφατες δραστηριότητες της ανήκει η επιμέλεια της έκθεσης και της έκδοσης SelfImages για το Μουσείο Φωτογραφία Θεσσαλονίκης (2018).