Συμεών Παύλος

qode interactive strata

Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ)

Λέκτορας

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

pavsimeon@uniwa.gr

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Φωτογραφία στο Academy of Art College στο San Francisco απ’ όπου το 1990 του απονεμήθηκε ο τίτλος Bachelor of Fine Arts. Συνέχισε τις σπουδές του στο San Francisco State University και το 1992 του απονεμήθηκε ο τίτλος Masters of Arts στη Φωτοδημοσιογραφία με δευτερεύουσα ειδίκευση τη Γεροντολογία. Κατέχει επίσης δίπλωμα Εικονολήπτη-Φωτογράφου από τη Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου. Στις σπουδές συμπεριλαμβάνονται και δύο χρόνια (1983-85) στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά (μετέπειτα Πανεπιστήμιο Πειραιά). Από το 1993 εργάστηκε ως φωτορεπόρτερ. Το 1991 έγινε μέλος του National Press Photographers Association (NPPA USA), ενώ το 1997 συνεργάστηκε με το πρακτορείο Associated Press στην Αθήνα. Το 2001 έγινε μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και συνεργάστηκε με αρκετά ελληνικά και διεθνή έντυπα. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και αναφορές στο καλλιτεχνικό του έργο υπάρχουν σε βιβλία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Από το 2005 έως τώρα ασχολείται με την παραγωγή εταιρικών βίντεο και ντοκιμαντέρ. Έχει συμμετάσχει σαν σκηνοθέτης, διευθυντής φωτογραφίας και μοντέρ σε παραγωγές του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, ΕΚΠΑ, Μουσείο Ιστορίας, SONY Hellas AEE, CARS (Αεροπορικό Στρατηγείο ΝΑΤΟ).
Από το 2015 συνεργάζεται με την κατασκευαστική εταιρεία Ellaktor και TEMES-Costa Navarino παράγοντας τα εταιρικά βίντεο που αφορούν την κατασκευή και ανακαίνιση/αναμόρφωση ξενοδοχειακών μονάδων. Από το 1996 έως το 2017 εργάστηκε αδιαλείπτως ως Εργαστηριακός Συνεργάτης στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Τεχνολογικού Ιδρύματος της Αθήνας διδάσκοντας φωτογραφία, φωτογραφικό δοκίμιο, φωτοδημοσιογραφία και βίντεο. Το 2017 έγινε μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και κατέχει τη θέση του Λέκτορα με γνωστικό αντικείμενο “Φωτοδημοσιογραφία και Βίντεο”.
Αποτελεί βασικό ιδρυτικό μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου “Σχεδιασμός (Design), Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων και Οπτικοακουστική Τεκμηρίωση”, της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνεται η καταγραφή, αποτύπωση και χαρτογράφηση μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς με τη βοήθεια και χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) καθώς και εναλλακτικών συσκευών εικονοληψίας.