Κοντογεώργης Αριστείδης

qode interactive strata

Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ)

Αναπληρωτής Καθηγητής

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

akont@uniwa.gr

Προσωπική Ιστοσελίδα

http://www.kontogeorgis.com/

Γεννήθηκε στην Τήνο το 1960. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Northern Illinois University στις Η.Π.Α, όπου και απέκτησε πτυχία Καλών Τεχνών, Ιστορίας της Τέχνης και Πολιτικών Επιστημών. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Τεχνική και Διαχείριση των Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής καθώς και Υπεύθυνος Συνεργασίας και Ανταλλαγών του Πανεπιστημίου με Πανεπιστήμια της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LLP/ ERASMUS του τμήματος από το 2006.  

Είναι μέλος του Επιμελητήριου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος από το 1985, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας από το 2005 έως το 2011 και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φωτογραφικών Φεστιβάλ «International Photography Festival Federation» (ΙPFF) από το 2009 έως το 2011 με έδρα το Pingyao της Κίνας. .

Έχει πραγματοποιήσει πάνω από τριάντα ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας  στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει δεκάδες συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις στο εξωτερικό στο πλαίσιο διεθνών ανταλλαγών και φεστιβάλ.

Έργα του βρίσκονται σε συλλογές μουσείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχουν εκδοθεί είκοσι εννέα βιβλία και λευκώματά του, έχει συμμετάσχει σε διεθνείς ημερίδες και συνέδρια και έχει συγγράψει πολυάριθμα άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά.