Κοντογεώργης Αριστείδης

qode interactive strata

Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ)

Αναπληρωτής Καθηγητής

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

akont@uniwa.gr

Προσωπική Ιστοσελίδα

http://www.kontogeorgis.com/

Γεννήθηκε στην Τήνο το 1960. Σπούδασε Καλές Τέχνες (major) στο Northern Illinois University στις Η.Π.Α., καθώς και Ιστορία της Τέχνης και Πολιτικές Επιστήμες (minors). Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην Τεχνική και Διαχείριση των Εφαρμοσμένων Τεχνών.
Διδάσκει στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας από το 1989. Έχει πραγματοποιήσει τριάντα ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει δεκάδες συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις στο εξωτερικό στο πλαίσιο διεθνών ανταλλαγών και φεστιβάλ. Έχουν εκδοθεί είκοσι τέσσερα βιβλία και λευκώματά του, έχει συμμετάσχει σε διεθνείς ημερίδες και συνέδρια και έχει συγγράψει πολυάριθμα άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά.
Είναι μέλος του Επιμελητήριου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος από το 1985, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας από το 2005, και Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φωτογραφικών Φεστιβαλ «International Photography Festival Federation» (ΙPFF) από το 2009. Είναι Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LLP/ ERASMUS του τμήματος από το 2006.