Κάντας Βασίλης

Κάντας Βασίλης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε Ηλεκτρολογία, Φωτογραφία, Κριτική Θεωρία και Διδακτική της Τέχνης. Υπότροφος του Ι.Κ.Υ. και του A.H.R.C., κατέχει διδακτορικό απο το Wimbledon College of Art, στο πεδίο Φιλοσοφία του φωτογραφικού μέσου· στη διατριβή του ‘Unfolding the act of Photography’ πρότεινε ένα ολιστικό μοντέλο ανάγνωσης της φωτογραφικής εικόνας. Επιπλέον, το ερευνητικό του έργο ‘Photo ambiguity’, που εκδόθηκε to 2010 ως μονογραφία, πρότεινε μια γνωστική εξήγηση του πως ο θεατής αντιλαμβάνεται εικόνες που ταλαντεύονται μεταξύ πραγματικού και επινοημένου.
Εργάστηκε στο Λονδίνο ως Λέκτορας Φωτογραφίας -London South Bank University, London College of Communication- επιμορφωτής Φωτογραφικών σεμιναρίων – London School of Liberal Arts, freelance educational artist- και σε studios διαφημιστικής εικόνας –Sam Peach, Emma Innocenti. Επέστρεψε στην Αθήνα για ν’ ασχοληθεί με την λήψη πορτραίτου καλλιτεχνών.
Επιμελείται φωτογραφικές εργασίες,  παρουσιάζει το θεωρητικό του έργο -σε συνέδρια και περιοδικά του πεδίου- και συνεχίζει να εκθέτει τη δουλειά του απο το 2001. Έργα του βρίσκονται σε συλλογές όπως του Kiyosato Museum of Photographic Arts.

linkedin page