Διακρίσεις Αποφοίτων

 

 

Σε αυτή την σελίδα παρουσιάζονται σημαντικές δράσεις αποφοίτων του Τμήματος

 

 

 

3/2024 - Η Κατερίνα Τσακίρη και Ηλίας Λόης στο Futures Photography

 

 

 

Σημαντική διάκριση Για τον Ηλία Λόη και την Κατερίνα Τσακίρη, απόφοιτοι του Τμήματός μας,  στο Futures Photography.

We are thrilled to announce the new emerging artists nominated by Void (@photo_void) who are joining FUTURES this year!⁠ ⁠
They are Ilias Lois (@iliaslois), Katerina Tsakiri(@katerina_tsakiri_katerina), Klavdia Balampanidou (@klavdia_balampanidou), Louiza Vradi (@louizavradi), and Tony Docekal (@tonydocekal).⁠
📷 Here’s a taste of their works, find more on our website!⁠
🔗 link.in bio⁠
 
FUTURES is co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union @creative.eu
 
 
 
 

2023 -Σημαντικές Διακρίσεις για τον Γιάννη Ζινδριλή, δημοσίευση στην Βρετανική εφημερίδα Guardian

 

 

Δημοσίευση στην Βρετανική εφημερίδα Guardian έργων του Γιάννη Ζινδριλή από την έκθεση στο Ελσίνκι.

 

O απόφοιτος του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών και μεταπτυχιακός φοιτητής του ΠΜΣ «Φωτογραφία: Έρευνα και Μεθοδολογία» Γιάννης Ζινδριλής παρουσίασε το φωτογραφικό έργο «Εθνική Ελλάδος Αστέγων» στο Φεστιβάλ του Ελσίνκι στη Φινλανδία.

Οι φωτογραφίες πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των εκστρατειών της ομάδας σε τέσσερα παγκόσμια κύπελλα, συγκεκριμένα στη Γλασκώβη, το Όσλο, το Γκρατς και την Πόλη του Μεξικού, από το 2016 έως το 2018, καθώς και κατά τη διάρκεια των αγώνων της σε καταυλισμούς προσφύγων σε όλη την Ελλάδα. Η ομάδα αποτελείται από άστεγους, χρήστες ουσιών που έχουν αποκατασταθεί, μετανάστες, πρόσφυγες και άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Η σειρά ακολουθεί τις αποστολές «στα παρασκήνια», κυρίως κατά την προετοιμασία των αυτοσχέδιων γηπέδων και των παρασκηνίων που περιστρέφονται γύρω από αυτό, καθώς και τις δραστηριότητες μετά το τέλος κάθε παιχνιδιού, δηλαδή πριν και μετά το ίδιο το ποδοσφαιρικό γεγονός.

Οι εικόνες ανήκουν στην κατηγορία του φωτογραφικού ντοκουμέντου, ένα είδος που παράγει σαφείς και ακριβείς αναπαραστάσεις προσώπων, χώρων και γεγονότων.

 

 

 

2023 -Ο Γιάννης Ζινδριλής στο MATAROA AWARDS for Photography

 

 

 

Ο Γιάννης Ζινδριλής επιλέχθηκε να  δείξει το έργο του ανάμεσα σε πολλές συμμετοχές ανερχόμενων φωτογράφων που αναδείχθηκαν μέσα από τη διαδικασία MATAROA AWARDS for Photography. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου:

«Με την υποστήριξη της Πολιτιστικής Εταιρείας, στο πλαίσιο του προγράμματος MATAROA, και μετά από ανοιχτή πρόσκληση προς την καλλιτεχνική κοινότητα, δύο νέοι φωτογράφοι παρουσιάζουν τις ατομικές τους εκθέσεις σε μια προσπάθεια να δώσουν πλατφόρμα σε αξιόλογα φωτογραφικά έργα ανερχόμενων καλλιτεχνών.

Η έκθεση της Alexandra Riba «Between Cities and Skies» αποτυπώνει τον θόρυβο πάνω από την πόλη σε ένα μοναδικό φωτογραφικό αποτύπωμα, ενώ η έκθεση του Γιάννη Ζινδρίλη «A Long Saturday» ιχνηλατεύει την ακινησία και τη δυσκολία μας να ορίσουμε και να συμβιβαζόμαστε με το περιβάλλον μας»

επιλέχθηκε να  δείξει το έργο του ανάμεσα σε πολλές συμμετοχές ανερχόμενων φωτογράφων που αναδείχθηκαν μέσα από τη διαδικασία MATAROA AWARDS for Photography. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου:

«Με την υποστήριξη της Πολιτιστικής Εταιρείας, στο πλαίσιο του προγράμματος MATAROA, και μετά από ανοιχτή πρόσκληση προς την καλλιτεχνική κοινότητα, δύο νέοι φωτογράφοι παρουσιάζουν τις ατομικές τους εκθέσεις σε μια προσπάθεια να δώσουν πλατφόρμα σε αξιόλογα φωτογραφικά έργα ανερχόμενων καλλιτεχνών.

Η έκθεση της Alexandra Riba «Between Cities and Skies» αποτυπώνει τον θόρυβο πάνω από την πόλη σε ένα μοναδικό φωτογραφικό αποτύπωμα, ενώ η έκθεση του Γιάννη Ζινδρίλη «A Long Saturday» ιχνηλατεύει την ακινησία και τη δυσκολία μας να ορίσουμε και να συμβιβαζόμαστε με το περιβάλλον μας».

 

Απόσπασμα συνέντευξης του Γιάννη Ζινδριλή στην πλαφόρμα MATAORA

https://www.mataroa.gr/portrait/yannis-zindrilis/

 

Ο Γιάννης Ζινδρίλης (γ. 1982, Ιωάννινα, Ελλάδα) ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως ανεξάρτητος φωτογράφος. Αποφοίτησε από το Τμήμα Τοπογραφίας και το Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών. Το έργο του, Ασαφή Τοπία, εκτέθηκε στο Φεστιβάλ Φωτογραφίας της Αθήνας 2016, Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι. Διδάσκει φωτογραφία στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Σύνδεσμοι των δημοσιεύσεων για περεταίρω πληροφορίες

https://www.theguardian.com/artanddesign/gallery/2023/oct/16/helsinki-photo-festivals-most-popular-projects

https://helsinkiphotofestival.com/exhibitions-2023/yannis-zindrilis/

https://www.mataroa.gr/update/mataroa-awards-photography/

https://thessalonikicityguide.gr/events/a-long-saturday-giannis-zindrilis/

10/2023 - 01/2024 -Photobiennale Θεσσαλονίκης τη φωτογραφική σειρά “Long Saturday”

 

 

 

Ο Γιάννης Ζινδριλής το 2023 εξέθεσε στο πλαίσιο της Photobiennale Θεσσαλονίκης τη φωτογραφική σειρά “Long Saturday” όπου απεικονίζονται άνθρωποι, σε διασταυρώσεις δρόμων, σε τοπία άγονα, σε αφιλόξενο περιβάλλον που τα οδικά σήματα τονίζουν τις απαγορεύσεις και την δυσκολία προσδιορισμού και αρμονίας με τον γύρω τους τόπο.

 

 

 

Νίκος Παπαδόπουλος, φωτογραφία, κινηματογράφηση, μόδα

 

 

 

Ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς φωτογράφους μόδας, με καριέρα πέρα από τα σύνορα της χώρα μας.

 

.